Формальдегід та кератинове випрямлення
Журнал

Формальдегід та кератинове випрямлення

Формальдегід, формалін та б’юті-індустрія. Допустима норма консерванту у засобах для випрямлення волосся.

40.jpg
Курс по теме:
Тритментолог
Врабiй Iван
Врабiй Iван

Зміст формальдегіду в косметиці викликає багато питань. Напрямок випрямлення та відновлення волосся також стає жертвою міфів та некомпетентних розмов через зміст формальдегіду у складі професійних засобів. З цієї причини такі процедури, як ботокс, кератин, нанореконструкція та нанопластика зазнають невиправданого побоювання. У цій статті розглянемо, що таке формальдегід, звідки ростуть ноги у помилкових думок, і коли починається реальна загроза для майстрів та їхніх клієнтів.

 

Паніка від наявності слова «формальдегід» на пляшці виникає в основному через те, що кінцевий споживач не розуміється яка користь або шкода тих чи інших компонентів. Щоб самостійно розібратися, людина заходить в інтернет і занурюється в інформацію, достовірність якої під великим питанням. Так формується неправильна думка про продукт. Як не допустити помилок? – Проконсультуватись у професіонала. Якщо йдеться про косметику з відновлення та випрямлення волосся – звертайтеся до тритментолога.

 

Грамотний фахівець розуміється що за продукт у нього в роботі. Крім знання протоколу процедури справжній майстер розуміється на характеристиках використовуваних засобів. При виникненні запиту у клієнта розповісти йому особливості якогось компонента, сертифікованому тритментологу це не важко.

 

ЩО ТАКЕ ФОРМАЛЬДЕГІД?

Формальдегід – це газ, основна властивість якого полягає у перешкоді розвитку патогенної мікрофлори. У промисловості його використовують як консервант. Він присутній як у засобах гігієни, миючих засобах, так і в органічних продуктах харчування, що швидко псуються, наприклад, сирах і ковбасах. Це роблять для того, щоб збільшити термін придатності продукції.

Формальдегід також зустрічається у виробництві ПВХ та ДСП, при виготовленні ламінату та меблів. Від цього є характерний запах, якому ми не надаємо особливого значення. Навпаки, для нас він асоціюється із запахом «свіжого лісу»...

Величезна кількість формальдегіду виділяється в атмосферу через діяльність людини.

Автомобільний транспорт, хімічні підприємства, сміттєспалювальні заводи, деревообробні фабрики – це джерела формальдегіду у зовнішньому повітрі. Це негативно впливає на атмосферу, але люди мало про це знають. Також «багатий» формальдегідом тютюновий дим, чому ми теж не надаємо особливого значення.

У медицині широко використовується водний розчин цієї речовини – формалін, що містить трохи менше 40% формальдегіду. Застосовують його при необхідності продезінфікувати інструменти, руки та при бальзамуванні тіл. Увага! Від схожості цих слів і походить вся плутанина.

За даними всесвітньо відомих організацій, наприклад Cosmetic Ingredient Review (CIR), які проводили дослідження, відомо: допустима норма вмісту формальдегіду в будь-яких складах – 0,2%.

Повертаючись до процедур відновлення волосся, варто відзначити, що у складі кератину Luxliss Professional міститься лише 0,04% формальдегіду. Це в 5 разів МЕНШЕ консерванту, ніж допустимі 0,2%!

Тритментологи – фахівці з косметичного відновлення волосся, що працюють із цим брендом, отримують найбільшу кількість позитивних відгуків від клієнтів. Це один із критеріїв для партнерства з BLESS Academy під час навчання.

Також для співпраці важливі такі фактори, як:

  • наявність сертифікатів якості;
  • легальність виробника у країні;
  • популярність бренду.

 

Начитавшись різної інформації, клієнти запитують своїх майстрів: «Чи можна облисіти від формальдегіду?» Відповідь: ні. Очевидно, що якщо волосся не випало відразу після проведення процедури, то воно не випаде і через 5 років після. Принаймні, не від процедури.

Майстру потрібно вміти доступно донести правильну інформацію до клієнта, продемонструвати не лише результат, а й зарекомендувати себе професіоналом, показати свою експертність. А для цього йому потрібно підвищувати свою кваліфікацію. Це один із акцентів, на який наголошують викладачі BLESS Academy, коли навчають майстрів професії «тритментолог».

Також Академія сфокусована, щоб майстер нового покоління був освіченим, умів комунікувати, знав свій продукт та властивості процедури. Тоді він менше стикатиметься з негативом з боку клієнтів. А якщо й натрапить на такого «начитаного», то зможе легко і аргументовано розвіяти всі ці міфи. До таких майстрів є довіра. Як наслідок – охочих записатися на послугу завжди в достатку.

Тритментологи не мають проблем з тим, що ефект після процедури виявився не таким, як очікували. Оскільки вони знаються на складах, їм набагато простіше підібрати собі продукт, що дійсно підходить для роботи.

Підсумовуючи, нагадаємо, що формальдегід у косметиці не завдає шкоди, якщо його кількість незначна. Наприклад, у складі кератину Luxliss Professional формальдегіду в 5 разів менше допустимої норми, що робить його безпечним. Це одна з причин, чому серед багатьох продуктів на ринку партнерства BLESS Academy обрала саме цей бренд.

Цей консервант необхідний для збереження натуральних компонентів складу. А саме: пшеничного, кукурудзяного та соєвого білків, олії аргани та самого кератину.

Під час проведення процедури відновлення та випрямлення волосся залишки формальдегіду випаровуються та легко усуваються з приміщення завдяки витяжці або відкритому вікну.

Для людей, які категорично проти навіть мінімальної наявності формальдегіду, існують інноваційні розробки складів кератину. Як у випадку з Luxliss Professional, які змогли вивести формулу без цього консерванту.

Крім виконання послуги кератинового випрямлення, ботокса волосся тритментолог обов'язково консультує свого клієнта. Таким чином, людина розуміє, навіщо їй потрібна ця процедура. Тому у 70% випадків клієнти у тритментолога роблять повторний запис на процедуру.

Для того, щоб дізнатися більше корисної інформації, слідкуйте за нами у соціальних мережах: Інстаграм, Телеграм та YouTube.