Себорейний дерматит. Що робити? Як лікувати? Поради тритментолога
Журнал

Себорейний дерматит. Що робити? Як лікувати? Поради тритментолога

Лікування себорейного дерматиту шкіри голови. Рекомендації тритментолога.

35.jpg

⠀ Ірина Бесеребян – тритментолог, експерт та викладач BLESS Академії ділиться професійними порадами на нашому YouTube каналі.


Темою цього випуску став себорейний дерматит шкіри голови. Конкретніше, способи його профілактики та лікування.


Говорячи про зовнішні прояви себорейного дерматиту, розібратися з ними допомагають такі засоби:

  • Шампунь, який добре та якісно очищує шкіру голови.
  • Пілінг, який розм'якшує та видаляє лущення з поверхні шкіри голови та волосся.
  • Лосьйон з антибактеріальною та регенеруючою дією.


А тепер щодо проблем внутрішнього характеру.


1. Харчування

Мікробіом шкіри голови безпосередньо пов'язаний із мікрофлорою кишечника. Тому все, що ми їмо, відразу відображається на стані шкіри. Вживання важкої та смаженої їжі, молочних продуктів та їжі з високим глікемічним індексом впливає на активність сальних залоз та склад шкірного сала. Це, у свою чергу, може викликати загострення захворювання.


2. Шкідливі звички

Куріння, вживання спиртних напоїв та порушення режиму сну посилюють перебіг захворювання. Збій травної системи відразу відображається погіршенням стану шкіри. Тому слід з особливою увагою підтримувати здоров'я шлунково-кишкового тракту.


Поки присутні внутрішні запальні процеси, зовнішні методи лікування себорейного дерматиту будуть марні і його осередки будуть з'являтися знову і знову.


Більше інформації про причини виникнення себорейного дерматиту, його профілактику та лікування дивись у відео → https://youtu.be/HuuzNupi4RM



Поглиблене вивчення захворювань шкіри відбувається на курсі «Тритментолог». Залишайте заявку, щоб дізнатися про всі подробиці.