Тренд бьюті-індустрії – здорове волосся
Журнал

Тренд бьюті-індустрії – здорове волосся

Професійне відновлення волосся – спосіб для майстра-перукаря бути у тренді найближчі роки.

34.jpg

Який напрямок б'юті-бізнесу вибрати, щоб бути затребуваним майстром і добре заробляти? У перукарському мистецтві – це складні фарбування і відновлення волосся. При цьому ніхто не скасовував створення зачіски, укладки та виконання стрижки. Але для досягнення максимально привабливого результату стан волосся у повсякденному житті відіграє важливу роль.

 

Для клієнтів салону краси у питанні волосся важливо що? Щоб вони були потрібного кольору, модного відтінку, стильної форми та при цьому приємні на дотик. Відповідальність за фарбування, освітлення та знебарвлення на себе взяли майстри-колористи. Говорячи за здорове волосся на початку 2019 року на ринку професій індустрії краси у напрямку відновлення з'явився спеціаліст «тритментолог».

 

Тритментолог – це вузькопрофільний майстер із реконструкції волосся. Це повноцінна професія, фахівцями якої стають лише у BLESS Академії.

 

Що означає слово «тритментолог» чи як воно розшифровується?

Treatment, тритмент (англ.) – «відновлювати», «лікувати»

Λόγος, логос (грец.) – «наука», «вчення»

 

Автор курсу «Тритментолог» – Іван Врабій, викладач BLESS Академії. У 2018 році він став партнером Олександра Селівестрова, керівника BLESS Академії. Через півтора року очікування Іван отримав задоволення запиту на набуття статусу власника слова «Тритментолог» у вигляді авторського права. Його можна знайти на офіційному сайті МІНІСТЕРСТВА РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ, ТОРГІВЛІ ТА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ у бюлетені за 2020 р. №56 на 248-249 стор.

 


 

За Бернською конвенцією авторське право діє у 179 країнах світу! Кому цікаво переглянути список країн переходити сюди.

 

Наскільки актуальним є напрям відновлення волосся?

Чому не говоримо «лікування волосся», тому що лікувати можна тільки щось живе, а видима частина волосся – це ороговіла частина полотна, яка не забезпечується ні кров'ю, ні киснем. Її можна лише відновити косметичним способом. Так ось, як довго реконструкція волосся буде затребувана?

 

Є кілька факторів, що впливають на ситуацію:

  • Стан волосся погіршується.

Погана екологія, агресивні хімічні дії, стреси тощо. – Все це негативно позначається на стані волосся.

  • Тренди змінюються, база – ні.

Основа будови волосся та його властивості були і залишаються незмінними. Прагнення до здорового та якісного – теж було, є і буде.

  • Потрібні професіонали.

Завжди і всюди люди цінують упевненість у кінцевому результаті.

 

Поки це все має місце і стан волосся не стає кращим – потрібні ті, хто буде приводити його у порядок. Саме в цій ніші бьюті-індустрії працює тритментолог.

 

Будь-який майстер-перукар, який вміє відновлювати волосся – тритментолог? Ні. Статус «тритментолог» отримують лише ті, хто має сертифікат єдиного зразка від BLESS Academy.

 


 Приклад сертификату BLESS Academy

Тритменотолог – це не просто зробити волосся красивим, але й знати як зробити його здоровим зсередини наскільки це можливо. Більше інформації про навчання курсу «Тритментолог» для новачків можна дізнатися, перейшовши СЮДИ. Для майстрів, які вже виконують такі послуги як: кератин, ботокс, нанопластика, нанореконструкція і т.д. дізнатися більше як стати тритментологом – ТУТ.